Sarcinia si alaptarea

Adresa cabinetului

Bld. Primăverii nr. 4, Policlinica Industrială, parter, cabinetul nr. 2, Iaşi, România
telefon: 0743.081.578

La TalDent, durerile mari trec cu preţuri mici!

  • Consultatii gratuite
  • Extracţii dentare (fără dureri) începând de la 150 lei
  • Detartraj cu ultrasunete + periaj profesional, la numai 150 lei
  • Proteza acrilica totala incepand cu 1100 lei
cabinete stomatologice

Tratamentele stomatologice in perioada sarcinii sau alaptarii

Inapoi Sarcina si tratamentele stomatologice
sarcina si alaptarea

Tratamentele stomatologice inaintea sarcinii

Inaintea sarcinii este momentul cel mai oportun in care viitoarea mama sa-si rezolvele toate problemele stomatologice, in special tratamentele si extractiile dentare. Se stie faptul ca in timpul sarcinii, datorita nevoilor crescute de calciu a organismului, apar frecvent carente care afecteaza in principal dantura, favorizand aparitia cariilor.


Tratamentele stomatologice in timpul sarcinii

Pe perioada sarcinii, viitoarea mamica nu trebuie sa stea departe de cabinetul stomatologic in cazul in care apare un abces, de exemplu. Se folosesc anestezice speciale, iar modul de lucru este diferit, dar cu acelasi rezultat.

Sunt contraindicate radiografiile dentare in primele trei luni de sarcina, iar daca este neaparat necesar se face folosind un echipament special din plumb care se ataseaza pe abdomenul pacientei.

Este gresita conceptia conform careia femeia insarcinata nu ar trebui sa mearga la stomatolog. Faptul ca durerea este insuportabila pe o perioada de saptamani sau chiar luni, fac mai mult rau copilului decat o anestezie. In acest caz se alege "raul" cel mai mic. De preferabil, asa cum am scris mai sus, ar fi ca viitoarea mamica sa vina la stomatolog inainte de a ramane insarcinata, pentru o rezolvare completa a problemelor stomatologice.