Articole

Adresa cabinetului

Bld. Primăverii nr. 4, Policlinica Industrială, parter, cabinetul nr. 2, Iaşi, România
telefon: 0743.081.578

La TalDent, durerile mari trec cu preţuri mici!

  • Consultatii gratuite
  • Extracţii dentare (fără dureri) începând de la 150 lei
  • Detartraj cu ultrasunete + periaj profesional, la numai 150 lei
  • Proteza acrilica totala incepand cu 1100 lei
cabinete stomatologice

Importanta detartrajului

Inapoi Importanta detartrajului
importanta detartrajului
de TalDent, cabinet stomatologic

Detartrajul reprezinta un proces de eliminare a tatrului ce se acumuleaza intre gingie si radacina dintelui, care in timp poate afecta serios gingiile, provocand aparitia bolilor parodontale. Detartrajul este o operatiune stomatologica ce poate fi efectuata manual sau cu ultrasunete.

.

Datorita riscului ridicat de traumatizare a gingiilor si al smaltului, detartrajul manual este folosit tot mai rar. Efectuat cu instrumentar special, detartrajul manual s-a efectuat in trecut, in prezent fiind inlocuit cu detartrajul cu ultrasunete, mult mai eficient si mai putin traumatizant. Uneori, cand dinti sunt sensibili, detartrajul cu ultrasunete poate creea un usor disconfort, insa medicul dentist poate interveni aplicand un anestezic local, de tip spay, fara ac, total nedureros.

In cazul in care tatrul nu este inlaturat la timp, gingiile si dintii pot avea de suferit. La inceput gingiile sunt imflamate, apar sangerari urmate de dureri, formarea de pungi paradontale, retractiile gingivale care duc in final la pierderea de substanta osoasa din jurul dintelui, motiv pentru care dintii devin mobili

.

Dupa caria dentara, bolile parodontale reprezinta principala cauza a pierderii dintilor, astfel un detratraj cu ultrasunete efectuat periodic, poate reduce considerabil riscul mobilitatii dentara.